TREBALA JE BITI NAJMLAĐA OLIMPIJKA U TOKIJU: A onda je doživjela stravičan pad... (VIDEO)

"Pala je s rampe tačno na glavu. Kad su je helikopterom dovezli u bolnicu, bojali su se za njen život", rekao je otac mlade skejtborderice.

  • Sport

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Povrede su normalna stvar u svijetu sporta, ali ne one opasne po život. Tek je na početku karijere, a ima mnogo sreće što nije poginula na treningu. Mlada Sky Brown (11) je skejtbordrica koja je u Tokiju trebala nastupati za Veliku Britaniju i postati najmlađa olimpijka ikad, a sad je očekuje oporavak od pada, prenosi 24sata.hr.

"Pala je s rampe tačno na glavu. Kad su je helikopterom dovezli u bolnicu, bojali su se za njen život", rekao je otac mlade skejtborderice.

Trenirala je Sky na rampi kao i svaki dan, a snimali su je za Instagram profil ni ne sluteći da će nešto poći po zlu. U skoku s jedne na drugu rampu izgubila je nadzor nad skejtbordom i strmoglavila se s visine. Njen trener odmah je nazvao hitnu, a oni su je helikopterom prevezli u bolnicu.

Srećom po nju, sve je prošlo dobro, a sad je očekuje oporavak. Dobra je vijest da bi se do Olimpijskih igara u Tokiju trebala u potpunosti oporaviti. To ju veseli i poslala je poruku mladim sportistima i pratiocima na Instagramu.

"Obično na društvene mreže ne objavljujem videozapise svojih padova jer želim da ljudi vide kako je zabavno ono što radim. Ali ovo je bio moj najgori pad do sada i želim da svi znaju da sam dobro, ne brinite se. Vratit ću se i zapeti još jače, uzbuđena sam zbog toga. Ovo me neće obeshrabriti, napadam se zlatu u Tokiju 2021.", hrabro je poručila Brown.

Poruku podrške poslao joj je i najveći skejter svih vremena Tony Hawk.

"Najgori dan ikad. Nadam se da će ti operacija dobro proći", poručio je mladoj nadi.

Sky će navršiti 13 godina 2021. u Tokiju te će biti, ako se uspije oporaviti, najmlađa britanska olimpijka ikad. Zasad je najmlađa Margery Hinton sa 13 godina i 43 dana, koja 1928. nastupala u Amsterdamu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...