VUČIĆ O NEREDIMA U SAD-u: "Kada pročitam komentare: 'Zaigrala mečka i pred vašim vratima'..."

Što se tiče granica, hvala im što su podržali integritet Srbije. Predlagao sam kompromisno rješenje, ali oni nisu spremi o kompromisu da govore, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći radove na putevima oko Novog Pazara.

  • Regija

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

On je odgovarajući na pitanja u vezi sa stanjem u Sjedinjenim američkim državama pružio podršku predsjedniku i građanima.

“Želim Trumpu sve najbolje”

- Mi želimo američkom narodu da prevaziđe teškoće i uvjereni smo da će Amerika ubrzo pokrenuti zamajac ekonomskog napretka i želim Trampu sve najbolje. Kada pročitam komentare: “Zaigrala mečka i pred vašim vratima”, ja se sa tim ne slažem, koliko god da je to nepopularno mišljenje - rekao je Vučić i dodao da postoji ljudska strana svega jer je Amerika prošla teško kroz epidemiju korona virusa.

On je pojasnio da to ne znači da će Amerika da izgubi interes za situaciju na Kosovu.

- Razmjenjivao sam poruke sa Grenellom i čini mi se da su sve zainteresovaniji - zaključio je Vučić.

“Ne miješam se u unutrašnju politiku Rusije”

- Mi imamo veoma dobar odnos sa predsjednikom Putinom i ponosan sam na činjenicu da sam poslije Nikole Pašića prvi koji je dobio orden i u njihovu politiku se neću miješati - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je o tome govorio u kontekstu informacija koje su se pojavile jučer, a prema kojima će Jevgenij Primakov biti imenovan na mjesto direktora “Ruske saradnje”.

Primakov je ranije, kako je Blic pisao, nudio Vučiću pravljenje tehničke vlade sa predsjednikom SSP Draganom Đilasom.

On se osvrnuo i na nove mjere Kosova, a Vučić je rekao da su se izjasnili o tome oni koji su trebali.

- Mislim da je to sumanuto što rade, ali srećom to su osudili i Amerikanci i Evropljani. To su civilizacijske vrijednosti - istakao je Vučić rekavši da Srbija zbog njihove odluke ima ogromne gubike.

On je objasnio da bi svaki slobodoljubiv čovjek volio da odlučuje o svojoj zemlji, prenosi Srpskainfo.

- Ipak će za ponešto morati da se pita i Srbija. Naravno da moramo sa svima da odgovaramo. Što se tiče granica, hvala im što su podržali integritet Srbije. Predlagao sam kompromisno rješenje, ali oni nisu spremi o kompromisu da govore. Ja do sada nikakav predlog nisam dobio - rekao je Vučić i dodao da je on spreman uvijek.

On se kratko osvrnuo i na optužbe Crne Gore “da Srbija diže tenziju” u odnosima dvije zemlje.

- Jeste, mi smo uhapsili vladiku, zabranili da ulaze u zemlju i to nam govore o stanju sa kovidom, ajd bolje da ne govorim ono što je Nestorović već rekao - rekao je Vučić o situaciji u Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...