HRVATSKI SUD OSOKOLIO THOMPSONA: Poklič "Za dom spremni" u pjesmi "Bojna Čavoglave" nije prekršaj!

Poklič "Za dom spremni" na početku Thompsonove pjesme "Bojna Čavoglave" nije prekršaj - odlučila je danas velika većina sudija Visokog prekršajnog suda Hrvatske na općoj sjednici tog suda.

  • Regija

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Na sjednicu su bile pozvane sudije svih odjeljenja tog suda, a odazvalo ih se, kako prenosi Jutarnji.hr, devetnaest. Od devetnaest prisutnih sudija, četrnaest je glasalo da je taj poklič na početku Thompsonove pjesme dopušten, četvoro je zauzelo stav da je javna upotreba tog pokliča uvijek i u svim okolnostima, pa i u Tompsonovom slučaju, protuzakonita i predstavlja prekršaj, dok je jedan sudija ostao suzdržan.

Time su više od dvije trećine sudija Visokog prekršajnog suda potvrdile kontroverznu presudu koju je u novembru prošle godine donijelo vijeće tog suda.

Na osnovu presude koju je danas podržala velika većina sudija Visokog prekršajnog suda, Marko Perković Thomson će poklič "Za dom spremni" i dalje moći neometano da uzvikuje na koncertima u Hrvatskoj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...