FIRMA IZ PRIJEDORA DOBILA POSAO: Počinje gradnja internata MUP-a od 9,2 miliona KM

Rok koji je MUP dao za izgradnju internata Policijske akademije je 1. oktobar 2021. godine.

  • Društvo

  • 03. Jun. 2020  

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske potpisalo je ugovor za izgradnju internata od 9,2 miliona KM za Policijsku akademiju u Banjaluci, prenosi portal CAPITAL.

Između osam zainteresovanih izvođača izabrana je firma "UNIJAT-M" iz Prijedora koja će internat u kompeksu Centra za obuku u Zalužanima izgraditi za 7,9 miliona KM bez PDV-a.

S uračunatim porezom internat će MUP koštati 9,2 miliona KM, a ugovor će se najvjerovatnije podugovarati.

Ko je sve bio zainteresovan za gradnju nije poznato, ali je najveća ponuda bila vrijednosti 12,7 miliona KM.

Rok koji je MUP dao za izgradnju internata Policijske akademije je 1. oktobar 2021. godine.

Tenderom je bilo definisano da prva faza izgradnje, odnosno pet miliona maraka bude izdvojeno iz Budžeta za ovu godine, dok će se ostatak plaćati iz Budžeta 2021. godine.

Premijer RS Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, prilikom prijema novih polaznika Policijske akademije u oktobru prošle godine, najavili su da će biti izgrađen internat u Zalužanima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...