INZKO JASAN: "Neprihvatljivi napadi na Ustavni sud, Bosne će biti šta god neko..."

"... govorio o njoj"

  • Politika

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 3

"Mislim da je podrška u PIC-u sada jača, jer su i problemi veći", kazao je visoki predstavnk Valentin Inzko i dodao da Rusija nije potpisala komunike, prenosi NAP.

Dodao je da su razgovarali o reformi VSTV-a.

“Mi smo rekli da su neke stvari neprihvatljive i da ih treba popraviti. Osvrnuli smo se na neke stvari u državi. Osudili smo poruku o neodrživosti BiH, kao i atake na Ustavni sud. Svi koji su se danas javili i razgovarali o tome rekli su da je to neprihvatljivo”, poručio je Inzko.

Kako kaže pričali su i o Mostaru.

“Mostar je jedna mrlja u BiH. To je peti grad u BiH i zamislite da peti grad u Francuskoj nema izbora. Govorili smo i o nepostojanju nove vlade FBiH toliko nakon izbora, razgovarali smo o Općim izborima i tome da nema novca za izbore, te o neprovođenju presude Sejdić-Finci”, istakao je.

Napominje da finansiranje izbora nije samo finanasijsko pitanje i da se nada da će se to do kraja mjeseca riješiti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...