ČUJ, TO: Albanci poslije 30 godina učestvuju na izborima u Srbiji

Partije Albanaca sa juga Srbije poslije trideset godina učestvovaće na izborima za narodne poslanike u toj državi

  • Regija

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Partija za demokratsko delovanje do sada je bila jedina koja je učestvovala na izborima u Srbiji, piše B92.

U koaliciji sa još četiri stranke iz Bujanovca i Preševa, očekuju da 21. juna dobiju više poslanika i da poboljšaju ekonomsku situaciju u Bujanovcu i Preševu. Prema statističkim podacima, pravo glasa u Bujanovcu ima oko 42.000, a u Preševu 37.000 građana. .

Koalicija Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina, očekuje i da bude dio buduće tamošnje vlasti. Ako ostvare dobar izborni rezultat, Albanci su spremni i da budu dio vladajuće koalicije. Vučiću na koljena. Kao Sejdo Bajramović.

(S.B.) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...