RADONČIĆ NAPOKON REKAO NEŠTO PAMETNO: Bošnjački interes nije i ne može biti ugrožen zbog moje ostavke

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na Instagramu povodom gostovanja Elmedina Konakovića na N1.

  • Politika

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 1

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Gledam N1, gdje je lokalni opozicionar i neuspješni premijer izjavio da je Radončić napravio strašnu grešku, jer je svojom ostavkom, tobože, omogućio da Bošnjaci imaju samo 1,5 ministara i time stvorio tobožnju dominaciju Srba i Hrvata u Vijeću ministara BiH.

Opet je u pitanju planetarno neznanje čovjeka koji je, očigledno, skromno kapacitiran za lokalni nivo političkih utakmica. Samo me čudi da ga novinar nije korigirao, jer na ovoj televiziji nastoje da njeguju polemičko i kompetentno viđenje intervjua.

Da pojasnim: SDA može već danas predložiti Bošnjaka za ministra sigurnosti BiH. Vjerujem da će SDA brzo dati novo i pravo ime za tu poziciju.

Nakon toga, imenovanje ide brzo i iz izjava HDZ-a i SNSD-a se vidi da tu neće biti problema i da oni ne ulaze u to ko će biti kandidat SDA.

Drugo, ništa se kao tačka dnevnog reda ne može pojaviti na sjednici Vijeća ministara BiH (a da na kraju prođe) dok to na Kolegiju predsjedavajućeg prethodno ne odobri dopredsjednica, gospođa Bisera Turković.

Dodatno, i na samoj sjednici je neophodan njen glas, a da se ne govori da je tu i uvaženi ministar odbrane Sifet Podžić.

Inače, ilustracije radi, na Vijeću ministara BiH, već nekoliko sjednica, gospođa Turković, kao dopredsjednica, glatko skida sa dnevnog reda tačke koje predlaže ministar pravde iz HDZ-a. Naravno, ima još puno mehanizama i procedura odlučivanja u Vijeću ministara BiH. To za sva tri naroda omogućava apsolutnu zaštitu.

Znači, Bošnjaci i BiH su i sada apsolutno ravnopravni na državnom nivou. Igranje puzzli usred pandemije i bavljenje ozbiljnom politikom očigledno u ovom slučaju nikako ne ide zajedno.

Također, veli on da sam ostavkom uplašio strane investitore. Pa što ih, nesposobnjaković nije doveo dok je osam godina vladao Kantonom Sarajevo. Tu mu sigurno nije smetala Radončićeva ostavka od prije dva dana - napisao je Radončić na Instagramu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...