BITKA JOŠ TRAJE: U ovoj državi danas je zabilježen najveći broj umrlih od koronavirusa

Pakistan je u četvrtak izvijestio o 82 nova smrtna slučaja od posljedica koronavirusa, što je najveći broj umrlih u jednom danu.

  • Svijet

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

Registrirano je 4.688 novozaraženih uz objašnjenje o povećanom broju testiranja u protekla 24 sata.

Epidemija koronavirusa u Pakistanu je u stalnom porastu od kada je u februaru registrovan prvi slučaj. Od tada je 1.770 ljudi preminulo i 85.264 je testirano pozitivno.

Čak 901 pacijent je, prema današnjim podacima, u kritičnom stanju u bolnicama.

Pakistan, sa 220 miliona stanovnika, ima 3.000 bolničkih kreveta u jedinicama intenzivne njege.

Pakistan je u protekla 24 sata prvi put proveo više od 20.000 testova. Ta zemlja je provela više od 615.000 testiranja nakon što je u februaru pojačala svoje testne kapacitete.

Porast broja novozaraženih uslijedio je nakon što je premijer Imran Khan ublažio restriktivne mjere uprkos preporukama eksperata da ih održi kako bi se spriječilo širenje virusa. Vlasti su za širenje epidemije optužile ljude koji ne poštuju pravila fizičkog distanciranja, prenosi AP.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...