ŠTA SE DEŠAVA NA JUGU BALKANA?: U Sjevernoj Makedoniji danas registrovan najveći broj zaraženih od početka epidemije

U Sjevernoj Makedoniji nastavljen je novi talas rasta broja zaraženih koronavirusom i danas je objavljeno da je registrovano 120 novih slučajeva, što je najviše u jednom danu od početka epidemije.

  • Regija

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

Novozaraženi pacijenti s koronavirusom potvrđeni su sa 953 testiranja koja su napravljena u prethodna 24 sata, napisao je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče na Facebooku.

On je naveo da su preminula još dva pacijenta i da je tako broj umrlih od Covida-19 porastao na 147. Institut za javno zdravlje registrovao je još 16 pacijenata koji su ozdravili pa je broj izlječenih porastao na 1.621.

Ukupan broj dijagnostikovanih slučajeva koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji od početka epidemije je 2.611, a trenutno su aktivna 843 slučaja, naveo je Filipče.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...