DODIKOVI „STRUČNJACI“ U VELIKIM PROBLEMIMA: Evo ko je direktni krivac za klaster u Modriči…

Saopćenjem za javnost oglasili su se iz SDS-a.

  • Društvo

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

- Direktnu odgovornost za pojavu klastera u Modriči, ali i prethodnu pojavu virusa u dječijem obdaništu, nalazimo u neblagovremenom, nestručnom i paušalnom postupanju Opštinskog kriznog štaba, na čelu s načelnikom opštine – istaknuo je Damir Stojanović, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Modriča, reagujući na velike propusta ranije u modričkom dječijem obdaništu JU ''Naša radost'' i sada u privrednom društvu „Alfa“ d.o.o. Modriča.

Stojanović kaže da će SDS od nadležnih državnih organa tražiti hitno postupanje u utvrđivanju odgovornosti za sve očigledne propuste koji su ugrozili živote i zdravlje većeg broja ljudi i djece.

„Zatražit ćemo da se ta odgovornost utvrdi i sankcioniše na narednoj sjednici Skupštine opštine Modriča, koja će biti održana 11. juna 2020. godine, uz zahtjev za njen direktan prenos, uvažavajući veliko interesovanje zabrinute javnosti“, zatražio je predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Modriča.

Stojanović je naglasio da je Opštinski odbor SDS-a Modriča sa pažnjom i zabrinutošću primio vijest o pojavi novog klastera i naglog porasta broja zaraženih Covidom-19 na području općine Modriča.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...