OVO SE BEOGRADU NEĆE DOPASTI: Palmer čestitao Crnogorcima na doprinosu regionalnoj sigurnosti

Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili su regionalnu i globalnu sigurnost, saopćio je za Glas Amerike zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Matthew Palmer povodom treće godišnjice pridruživanja Crne Gore Sjevernoatlantskoj alijansi.

  • Regija

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

"Sjedinjene Države i Crna Gora su odavno i prijatelji i partneri i 5. juna obilježavamo našu treću godišnjicu kao saveznici", poručio je Palmer u pisanoj izjavi.

Naglasio je da Sjedinjene Države pozdravljaju crnogorske vojnike koji služe rame uz rame sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi.

"Takođe prepoznajemo doprinose Crne Gore NATO operacijama kao i njeno obećanje da će ispuniti ciljeve iz Velsa za odbrambenu potrošnju do 2024. godine. Uz to, cijenimo spremnost Crne Gore da se suprostavi prijetnjama iz 21. vijeka i njeno partnerstvo u borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji", saopćop je zvaničnik State departmenta.

Palmer je zaključio da od "snažne i bliske saradnje" dvije zemlje koristi imaju Crna Gora, Sjedinjene Države i cjelokupni region Zapadnog Balkana.

Crna Gora je formalno je postala 29. članica NATO saveza 5. juna 2017 godine, predajom dokumenata ratifikacije na ceremoniji u State departmentu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...