DALEKO OD KRAJA: U FBiH u protekla 24 sata testirano 437 uzoraka, novi slučajevi u...

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH je u protekla 24 sata testirano 437 uzoraka, od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Živinicama...

  • Vijesti

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.437 uzoraka, a Covid-19 potvrđen je kod 1.107 osoba. Među oboljelima je 611 (55 posto) žena, a 496 (45 posto) muškaraci, piše Hayat.ba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok su trenutno aktivna 124 slučaja pozitivna na Covid-19.

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnju potrebu pridržavanja mjera lične zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...