VELIKI TONI KUKOČ SASVIM ISKRENO, A IMA I OBRAZLOŽENJE: "Sarajevska publika je posebna, tako nešto vidio sam jedino..."

"...još u Splitu."

  • Sport

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč u ekskluzivnom razgovoru za Sport Klub pričao je o periodu provedenom u Chicago Bullsima, odnosu s glavnim zvijezdama tima, a prisjetio se i uspjeha s Jugoplastikom i reprezentacijom Jugoslavije.

Otkrio je i da mu je u posebnom sjećanju ostala utakmica u Sarajevu protiv Bosne nakon treće osvojene titule prvaka Evrope s Jugoplastikom.

“To mi je jedna od najdražih uspomena. Stvarno me iznenadilo. To je bilo nekoliko dana nakon što smo osvojili novu titulu. Trebali smo igrati u maloj dvorani, ali su zbog velike potražnje za ulaznicama, premjestili utakmicu u veliku dvoranu Skenderije.

Znam da su bile ovacije kompletne publike kad smo izašli na teren ‘Jugoplastika, Jugoplastika’. Do tada, nigdje ranije nismo naišli na tako nešto osim u Splitu.

To je pokazatelj sarajevske publike, koja je znala prepoznati pravu ekipu i sportaše pa u jednu ruku i ljude koji su tada igrali u Jugoplastici.

Na kraju krajeva, oni su u Sarajevu i ranije imali prvaka Evrope tako da su znali prepoznati kvalitet”, zaključuje legendarni košarkaš.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...