REAGIRALE ŽELJEZNICE FBiH: Obmanama iz USK nanosi se šteta kompaniji i radnicima u Bihaću

Više zvaničnika u institucijama vlasti u Unsko-sanskom kantonu svojim izjavama i javnim istupima proteklih dana ponovo je željelo označiti "Željeznice Federacije BiH" d.o.o. Sarajevo glavnim krivcem za migrantsku krizu i dolazak migranata na područje USK, saopštilo je ovo preduzeće.

  • Društvo

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

„Ovakvim postupcima direktno nanose štetu našoj kompaniji, koja u Poslovnom području Bihać zapošljava 190 radnika, te ih pozivamo da prestanu obmanjivati javnost iz samo njima poznatih razloga“, navodi se u saopštenju.

Radi tačnog informisanja javnosti, iz "Željeznica Federacije BiH" naveli su da je saobraćanje bh. Talgo voza na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo prekinuto 16. marta 2020. godine usljed pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini, i do danas ta željeznička linija nije ponovo uspostavljena.

„To znači da migranti koji dolaze na područje Unsko-sanskog kantona u proteklom periodu (od 16. marta 2020. do danas) ne dolaze vozom ŽFBİH. U Poslovnom području Bihać trenutno se obavlja samo teretni željeznički saobraćaj“, dodaje se u saopštenju "Željeznica Federacije BiH".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...