ZBOG LITIJE U DOBA KORONE: Policija u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenika

Barska policija podnijela je Osnovnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z. S. (42), kojeg sumnjiči za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

  • Regija

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je povodom litije koja je održana jučer u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala osobe koje su učestvovale u organizaciji ovog događaja.

"Po nalogu nadležnog tužioca, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z. S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navedeno je u saopštenju.

Iz Uprave policije dodaju da je od sveštenih lica O. A. (50), J. LJ. (44), P. M. (29), T. M. (38), P. J. (65), R. N. (36) i S. S. (38) policija prikupila obavještenja te su spisi dostavljeni tužiocu, koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela.

U saopštenju se ističe da policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem.

Nakon večernje službe i molebana Presvetoj Bogorodici u Hramu svetog Jovana Vladimira u Baru, ulicama je prošla litija u čast nebeskog pokrovitelja ovoga grada. 

(Srna/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...