OGLASIO SE PRELETAČ ELVIS VRETO: "Ne želim javno govoriti zašto sam napustio Našu stranku"

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Elvis Vreto promijenio je danas stranački dres i pridružio se partiji Narod i pravda Elmedina Konakovića.

  • Vijesti

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 3

"Razlozi i neslaganja su poznata stranačkim organima i ne želim ih javno ponavljati, osim što je bitno naglasiti da nemaju vezu s radom Vlade KS, koja je imala moju podršku bez obzira na neke različite poglede i greške koje je pravila. Smatram da sam transparentno i otvoreno iznosio svoja naslaganja u okviru rada organa NS, na taj način pokušao da ispunim i svoju obavezu ukazujući na devijacije. Današnjim prestankom članstva u NS dostojanstveno prestaje i moja polemika oko neslaganja, pogotovo javna", naveo je Vreto.

Kaže da mu je žao što je do ovoga došlo, jer je u Našoj stranci od osnivanja, ali dalje ne ide.

"Nadam se da će NS prevazići unutarstranačke probleme, ako ih trenutno rukovodstvo uopšte vidi, bez obzira na ukazivanja. Od danas to ipak zavisi isključivo od članova i članica NS kojima, ujedno, želim mnogo sreće u budućim aktivnostima, kao i da im zahvalim na dosadašnjem zajedničkom radu i podršci. U svom političkom djelovanju, jedina stranka u kojoj sam bio član više od jedanaest godina jeste NS, upoznao sam mnogo dragih ljudi, neki od njih više nisu u NS, to je za mene kapital koji nosim. Moj rad se nastavlja i biti će fokusiran na rad u SKS putem Kluba samostalnih zastupnika. Jasna podrška trenutnoj Vladi isključuje mogućnost podrške kod imenovanja nove Vlade", poručio je on.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...