'OVO JE DIVAN DAN ZA GEORGEA': Trump održao još jednu presicu na kojoj nije odgovarao na pitanja novinara, sve je sablaznio izjavom o ubijenom Floydu: 'Ovo što se događa u našoj zemlji je divno'

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je uredbu o finansijskoj pomoći za male biznise i tim povodom održao je još jednu, gotovo sat vremena dugu, konferenciju za medije na kojoj nije želio odgovarati na pitanja novinara.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2020  

  • 1

Čitavih sat vremena gotovo slavljeničkim tonom nizao je prilično nepovezana zapažanja o smanjenju nezaposlenosti i gospodarskom rastu u mjesecu maju do kojega je došlo nakon ublažavanja restrikcija te rekao kako američko gospodarstvo doživljava snažan uzlet poput 'rakete' i obećao brz oporavak od izolacije uvedene zbog pandemije novog koronavirusa.

'Sada se događa vjerojatno najveći gospodarski oporavak u američkoj povijesti i neće stati na ovome, nastavit će se', rekao je Trump na događaju u Bijeloj kući. 'Ovo niko nije očekivao.'

Trump je kazao da će oporavak u pravom smislu riječi nastupiti tijekom 2021., inzistirajući da će se SAD moći nositi s pandemijom.

Nezaposlenost u SAD-u je i dalje veća od 13 posto, unatoč padu u svibnju.

Ponovno je pozvao da se nastavi s ublažavanjem mjera izolacije i otvori gospodarstvo u svim saveznim državama.

Naglasio je da će se američki gospodarski oporavak pozitivno odraziti na globalni gospodarski rast.

'Mi smo pozitivna sila. Mi smo ključni za svijet u jednom smislu', kazao je.

Nakon toga, govorio je i o prosvjedima vezanim za smrt Georgea Floyda te je oboje  - i koronakrizu i prosvjede - proglasio gotovo završenom pričom.

'Nadam se da nas George gleda odozgora i kaže: 'Ovo što se događa u našoj zemlji je divno. Ovo je divan dan za njega, divan dan za sve. Ovo je divan dan za sve nas kad se radi o jednakosti', rekao je Trump.

Na pitanja iznenađenih novinara kako je to točno mislio da je ovo divan dan za Georgea Floyda, koji je sahranjen niti 24 sata ranije, Trump je napuštajući presicu još samo jednom ponovio: 'Divan dan'.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...