JE LI TURKOVIĆKA ZALUTALA?: "Izetbegović je Biserine 'bisere' najavio pred Novu godinu, ali što je..."

"...previše, previše je."

  • Mini market

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 2

Piše: Amina Čorbo-Zećo

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA još 30. decembra javnosti je najavio da će njegova ministrica Bisera Turković imati gafova. Tako je sam govorio na novogodišnjem pressu SDA, ali da će ih ovoliko skupiti u samo pola godine vjerujem da ni sam "vidoviti" Bakir nije mogao predvidjeti.

Ocijenio je da će ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković biti jako dobra ministrica, ali da je siguran da će biti i gafova jer je mnogo vremena provela van BiH i ne zna dovoljno našu situaciju, a đavo je, kako je kazao, u detaljima.

Izetbegović je ovako govorio o izjavi Turković da "neće biti MAP-a".

Podsjećamo, onomad je Bisera Turković kazala da u sjedište NATO-a ide Program reformi, a ne MAP i dodala je da će za pristupanje BiH u NATO biti potreban referendum.

Iz ove perspektive mogli smo pretpostaviti da će mnogo krupnije stvari uraditi, ali ko ih više ovlašćuje da brukaju državu i funkciju koju obnašaju.

I, šta je potrebno da učini da bi se neko sjetio da je žena na ovu poziciju zalutala. Zapošljavanje sina, priskrbljivanje poklona za sebe...

Pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je, između ostalog, činilo i 50 respiratora, neće doći u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Posljednji skandal o dolasku humanitarne pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je zapravo namijenjena Crnoj Gori, a ne nama, uplašila je dodatno i najveće skeptike da Turković na ovoj vrlo važnoj poziciji može uraditi bilo šta dobro.

Turković je najavila ceremoniju preuzimanja donacije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, pa je onda otkazala. Same ceremonije preuzimanja donacije su degutantne, a kada još to otkažete i kada se otkrije razloga otkazivanja zapitate se kako bi sutra lobirala u svijetu i kakva je to bh. vanjska politika. Moramo bi, također, neko reći ministiri i da je stajling u bojama zemalja koje doniraju čini bh. građane još poraznijim, od same činjenice da nam treba neka pomoć. 

Bez obzira što je iz UAE stiglo i izvinjenje, još jedan gaf u nizu ne opravdava ministricu Turković. Koliko će ih to još biti i to u ključnim godinama za BiH.

Koliko će još partijama, posebno SDA-u, biti potrebno da shvate da u ime države moraju staviti sposobne, a ne podobne. To što je Bakir najavio gafove Bisere ne umanjuje činjenicu da MVP nikada lošije nije radio. 

(NAP)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...