MILOMIR MARIĆ NASTAVIO GDJE JE STAO: "Bosanci su od Crnogoraca preuzeli primat u beogradskom podzemlju"

Beogradski novinar Milomir Marić požalio se u jutarnjem programu svoje „Happy televizije“ da je imao neke neprijatnosti zbog toga što je prije nekoliko dana, također u jutarnjem programu, kako je kazao, neoprezno govorio o eskadronima smrti koji dolaze iz Republike Srpske i obučavaju se u trenažnom centru u Bratuncu.

  • Mini market

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Zvali su me s najvišeg mjesta i pitali šta ja to pričam, kazao je Marić, ne navodeći ko ga je zvao, ali bi se iz konteksta dalo zaključiti da je riječ o članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Podsjećamo, Marić je u jutarnjem programu ispričao kako je Tijana Ajfon sa četiri svoje saradnice, kao Mata Hari, prešla Drinu i da je policija našla velike količine oružja i droge. Marić kaže da postoji velika sumnja da su eskadroni smrti iz Republike Srpske, djeca koja su bila u nižim razredima osnovne škole za vrijeme posljednjeg rata.

- Djeca koja su se sada odmetnula i vjeruje se da su glavne ubice koje dolaze iz Republike Srpske. Ima jedan centar za obuku u Bratuncu. Očigledno je da su ovi ljudi došli iz neke akcije, da li iz Ukrajine ili Atine ili neke druge evropske prestolnice, i da je Tijana Ajfon prešla preko Drine sa svoje četiri Amazonke da pomogne tim ljudima na odmoru nakon povratka sa žestokih akcija - rekao je, između ostalog, Marić.

Sedam dana nakon ove emisije Marić je u jutarnjem programu ugostio novinara i publicistu Marka Lopušinu koji se inače već dugo vremena bavi fenomenom balkanskog podzemlja. Lopušina je kazao da su do prije 20 godina glavni akteri beogradskog pozemlja dolazili iz Crne Gore, no da su primat preuzeli Bosanci i da se beogradsko podzemlje snabdijeva oružjem iz BiH iz skladišta bivše JNA.

Marić mu je uskočio u riječ kazavši da bude oprezan jer je on neoprezno govorio o eskadronima smrti iz BiH pa je zbog toga imao neprijatnosti.

Marko Lopusina - Srbija i Crna Gora su se iskljucivo zbog cigareta i mafije podelile! from Selma on Vimeo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...