PROTESTI GORAŽDANA ZBOG GRADNJE OBALOUTVRDE NA RIJECI DRINI: "Nećemo zidove, podnesite ostavke..."

Najveći revolt građana izazvala je gradnja parapetnog zida na desnoj obali u naselju Luka, visine od skoro dva metra, kojim je u potpunosti onemogućen pogled na rijeku Drinu.

  • Društvo

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Nekoliko stotina građana Goražda okupilo se danas u protestnoj šetnji kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog gradnje zida duž cijele obale rijeke Drine.

Projekt gradnje obaloutvrda u Goraždu, vrijedan 10,5 miliona KM, finansira se kreditnim sredstvima Svjetske banke. Radovi koji se izvode nizvodno od Mosta žrtava genocida u Srebrenici, izazvali su niz, uglavnom negativnih reakcija građana najprije kada je uništeno gradsko izletište na lokalitetu Pod orasima, a pojedini građani su, zbog uzurpacije privatnog zemljišta, najavili i tužbe.

Najveći revolt građana izazvala je gradnja parapetnog zida na desnoj obali u naselju Luka, visine od skoro dva metra, kojim je u potpunosti onemogućen pogled na rijeku Drinu.

Predstavnik građana Luke Mirsad Kadrić danas je u razgovoru za N1 kazao da javnost nikada nije upoznata s ovim projektom i da su tek na njihov zahtjev dobili prezentaciju projekta. Ali, navode, već je bilo kasno.

"Našli smo niz nepravilnosti koje ćemo pokušati dokazati", kazao je Kadrić.

Nezadovoljni načinom realizacije projekta gradnje obaloutvrda na Drini, poručuju da neće odustati od zahtjeva za uklanjanje betonskog bedema na obali ispod naselja Luka te da neće dozvoliti ovakvu gradnju u centru grada, gdje je, također, planirana gradnja obaloutvrde. Građani su nezadovoljni i odnosom gradskih vlasti, kao i ishodom i zaljučcima s vanredne sjednice Gradskog vijeća, čija je većina, kako su istaknuli, ignorisala njihove argumente o obustavi gradnje betonskog zida.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...