VUČIĆEVI TABLOIDI ZVONE NA UZBUNU: "Ako svi ostali zajedno budu imali samo jedan glas više, sigurno će se udružiti i srušiti Vučića"!

Najnovije istraživanje u Srbiji pokazalo da će manje od 50 odsto birača glasati za listu 'Za našu decu' Aleksandra Vučića. Ako svi ostali zajedno budu imali samo jedan glas više, sigurno će se udružiti i srušiti Vučića, pišu beogradski tabloidi pod konztrolom Vučića.

  • Regija

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Informer piše da se predsiednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić ponovo na ovim izborima bori sam protiv svih ostalih lista zajedno! 

Prema najnovijem istraživanju javnog mnijenja beogradske agencije u koju je Informer juče imao uvid, za listu 'Aleksandar Vučić - Za našu decu' na izborima 21. juna glasaće 48,5 odsto birača, dok će sve ostale liste osvojiti 47,9 odsto glasova!

Lako ostaju bez većine

Ovo istraživanje obavljeno je početkom sedmice, od 1. do 3. juna, i obuhvatilo je više od 1.900 ispitanika koji su rekli da sasvim sigurno izlaze na izbore.

Kada se pogledaju rezultati, jasno je da bi Vučić mogao izgubiti vlast iako će njegova lista, sasvim izvjesno, pojedinačno osvojiti ubjedljivo najviše glasova. Sve ostale liste koje pređu cenzus mogle bi zajedno formirati skupštinsku većinu, formirati  prelaznu ili tehničku vladu i preuzeti kontrolu nad Vladom Srbije, upozorva Informer.

Analitičari kažu da nema skoro nikakve sumnje da će se sve ostale liste - Ivica Dačić (SPS), Vojislav Šešelj (SRS), Saša Radulović (DJB), Sergej Trifunović (PSG), Aleksandar Šapić (SPAS) i drugi - ako zajedno budu imale samo jedan glas više, vrlo brzo udružiti i srušiti Vučića! Takvu mogućnost nedavno je najavio i sam predsjednik Srbije. On je rekao da nema nikakvih iluzija da je bilo ko vjeran i lojalan partner naprednjacima i da će se, samo ako budu u prilici, preko noći svi udružiti da mu skinu glavu.

 

Komentarišući rezultate istraživanja sa kojima je, kako kaže, i sam upoznat, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da nema sumnje da će svi ostali zajedno napraviti postizbornu koaliciju budu li imali makar i samo jedan glas više od liste 'Za našu decu'.

- Zato moramo svi jako ozbiljno da shvatimo ovu kampanju i da se borimo za svaki glas. Dalji razvoj naše ekonomije, plata i penzija i dalje jačanje Srbije direktno zavise od toga da li će Vlada Srbije imati čvrstu podršku u parlamentu, ili će se na gomili skupiti i kuso i repato, bez ikakvog plana za Srbiju, ali sa mnoštvom planova za sebe lično i vlastite interese - upozorava Jovanov.

Politikolog Jelena Vukoičić, na drugoj strani, kaže da je jako teško zamisliti Vladu Srbije čiju okosnicu ne bi činio SNS, ali da to nikako ne treba da znači da glasači SNS mogu da se opuste, u potpunosti ubijeđeni u pobjedu svoje stranke.

- Politika je često nestabilna, a izborna iznenađenja su uvek moguća. Zato je za svakog simpatizera i glasača određene partije najbolja i najsigurnija opcija da izađe na izbore i tako ne dozvoli bilo kome drugome da odlučuje u njegovo ime - podvlači Vukoičićeva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...