I U RS-u KAO I U FBiH: Pozitivno još 14 osoba na virus korona u RS-u, radi se o...

... devet muških i pet ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe i 10 srednje životne dob

  • Vijesti

  • 07. Jun. 2020  07. Jun. 2020

  • 0

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 398 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o devet muških i pet ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe i 10 srednje životne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Šamca, po dvije iz Zvornika, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke i Dervente.

Takođe, u posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o ženi srednje životne dobi iz Gradiške, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.516 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.043 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 30.116 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 65, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 20, a u opštim bolnicama 45.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...