KAKAV DEBAKL NAKON NAJNOVIJE AFERE: Novi Crodemoskop otkriva, HDZ od izbornog pobjednika do velikog gubitnika za samo mjesec dana…

HDZ više nije prvi izbor birača u Hrvatskoj - pokazuje najnovije mjesečno istraživanje političkih preferencija CRO Demoskop, koje je za RTL početkom lipnja provela agencija Promocija plus

  • Regija

  • 07. Jun. 2020  07. Jun. 2020

  • 0

Promjena na vrhu

Koaliciju SDP-a, HSS-a, HSU-a, GLAS-a i SNAGE zaokružilo bi najviše ispitanika, 27,2 posto. Sam SDP prošlog je mjeseca imao nešto viši rejting od ovog koji sada ima koalicija (27,8 posto), ali HDZ je tada imao 30,2 posto, a sada su drugi izbor s potporom od 26,6 posto. Dodajmo ovome da je istraživanje provedeno prije nego što je IDS objavio da se pridružuje Restart koaliciji.

Afera ''Vjetroelektrane'' očito je naštetila rejtingu vladajuće stranke iako je prednost Restart koalicije na razini stastističke pogreške.

Treća snaga ostaje Domovinski pokret Miroslava Škore kojem su se pridružili Suverenisti, Blok za Hrvatsku i BURA.  Odabralo bi ih 13,5 posto ispitanika; što je tri postotna boda više nego u svibnju, prije dogovora s partnerima (Domovinski pokret tada je sam bio izbor za 10,1 posto birača).

Na granici izbornog praga

Listu Mosta planira zaokružiti nešto više od četiri posto ispitanika (4,1 %). Peti izbor s 2,4 posto potpore je lijevo-zelena koalicija okupljena oko platforme Možemo (Možemo-Zagreb je naš-Nova ljevica-Orah-Radnička fronta), a sličan rejting imaju Stranka s imenom i prezimenom (1,9 %) i koalicija Fokusa i stranke Pametno (1,8 %).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...