RUŽICA SI BILA…: Brutalna reakcija Dragana Mektića nakon objave da se Ružica Jukić vraća u Tuzlu…

U oproštajnoj poruci upućenoj javnosti, Ružica Jukić istaknula je i da joj je velika čast i privilegija bila što je bila članica VSTV-a, ali da je to u isto vrijeme bila i velika odgovornost.

  • Mini market

  • 08. Jun. 2020  08. Jun. 2020

  • 3

Podsjećamo, Ružica Jukić izrazila je žaljenje što ni poslije sedam godina upozoravanja nije uspjela promijeniti položaj oštećenog, koji je izbrisan iz Zakona o krivičnom postupku, a kojim je stranka, prema ranijem zakonu, još u istrazi imala sva prava.

Jukić je rekla da je Republika Srpska uradila prijedlog zakona, ali da se, ukoliko bude usvojen, položaj oštećenog neće mnogo izmijeniti, jer su napravljene samo kozmetičke izmjene.

Navela je da je sa sadašnjim zakonodavstvom glavni tužilac zadnja instanca za oštećenog, što znači preveliku moć pojedinaca u pravosuđu, kojom nesavjesni mogu zloupotrijebiti službeni položaj i nanijeti štetu kako oštećenom, tako i državi.

Zahvalila je sudijama općinskih i kantonalnih sudova u Federaciji BiH koji su je podržali u dva mandata, kao i svima onima koji su joj pružali podršku preko njenog Facebook profila, koja je bila, kako je kazala, „sve, samo ne jednonacionalna, što joj je najveće priznanje“.

Nakon što je Ružica Jukić objavila da se vraća u Općinski sud u Tuzli, na poziciju sutkinje, reagirao je i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

„Ne bih rekao, mjesto ti je u frizerskom salonu“, poručio je Mektić u svom stilu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...