MA, OVO STVARNO NIKO NIJE OČEKIVAO: Bakir Izetbegović je već sve isplanirao, evo koga SDA 2022. kandiduje za Predsjedništvo!

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, večeras je za Hayat malo pobliže dao informacije o budućem ministru sigurnosti BiH. Nagovijestio je da bi to mogao biti neko iz Krajine.

  • Politika

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 2

Mirsad Vilić, Hazim Rančić i Adil Osmanović imena su koja se spominju za funkciju ministra sigurnosti. Tačnije, o tome se špekuliralo u medijima, ali su iz SDA sve vrijeme stizale informacije da od toga nema ništa. 

- Sve su to ljudi koji mogu raditi taj posao. A ima ideja da to i bude neki kadar SDA iz Krajine koji bi se pozabavio problemom migranata. Krajišnik koji osjeća kako je to njima i da se fokusira na problem u Krajini koji stvaraju migranti - rekao je večeras za "Hayat"  Bakir Izetbegović.

Izetbegović je potvrdio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH 2022. godine. Takvo što se u javnosti i očekivalo.

- Predsjednik stranke je dužan, dakle, nositi zastavu stranke kada su u pitanju izbori. Za ono za šta me zaduži stranka, ja ću idući put nositi zastavu. Ovaj put nisam mogao, ostao sam u Domu naroda zato što nije bilo šanse da se kandidujem. Predsjednici stranaka trebaju da napadaju na prvu poziciju i, ako budem u ovom zdravlju kakvom sam sad i ako budem imao podršku stranke i povjerenje, onda hoću, ali daleko je 2022. godina. Vidjet ćemo šta će dotad biti - odgovorio je.


Cijeli intervju možete pogledati u videu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...