MERKEL I MACRON NAJAVLJUJU: EU da se pripremi za naredni talas virusa korona

Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Emanuel Macron i još četiri članice Evropske unije uputili su pismo predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen sa zahtjevom da se EU pripremi za sljedeći talas pandemije virusa korona, prenosi agencija Ansa.

  • Svijet

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 0

U pismu čelnici pišu: "Nadamo se da će ovo pismo poslužiti kao inspiracija za dalje planove na evropskom nivou o tome kako obezbijediti pripremu EU za buduće pandemije".

U pismu se navodi da je haotični odgovor na pandemiju virusa korona, u toku koje je umrlo 184.256 ljudi, "pokrenuo pitanja" o potrebi pripreme Evropske unije za ovakve nesreće i naglašava potreba za zajedničkim evropskim pristupom, posebno s obzirom na mogući drugi talas zaraze virusom COVID-19.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...