A, SADA, SPEKTAKL: Slijedi luda završnica Lige prvaka, UEFA će za oduzimanje domaćinstva Istanbulu isplatiti odštetu, sve će biti gotovo za 11 dana…

Evropska nogometna federacija (UEFA) ima konkretan plan za završetak sezone u Ligi prvaka

  • Sport

  • 10. Jun. 2020  

  • 0

Plan koji bi Izvršni komitet UEFA-e trebao odobriti na sjednici zakazanoj za 17. juni je sasvim jednostavan, a završnica Lige prvaka će se igrati u Lisabonu.

Glavni grad Portugala odabran je ispred Madrida i Moskve za održavanje završnog turnira final eighta (po jedna utakmica četvrtfinala, polufinala i finala), a prije samog turnira odigrat će se preostale utakmice osmine finala koje nisu imale svoje revanše.

Utakmice će se igrati na stadionima Jose Alvalade i Da Luz i bit će zatvorene za publiku. Dobra stvar je što je udaljenost između ova dva stadiona samo dva kilometra i što su blizini nalaze svi potrebni objekti za smještaj ekipa.

 

Plan je da se 8. i 9. augusta se odigraju preostale utakmice osmine finala i to na terenima klubova koji su planirani domaćini. Nakon toga timovi imaju 48 sati da se pojave u Lisabonu, jer će nokaut faza krenuti od 12. augusta.

Finale će biti odigrano 23. augusta na stadionu Da Luz i august nam donosi zaista istinske fudbalske spektakle.

Istanbul će zbog oduzimanja domaćinstva od UEFA-e dobiti određenu odštetu, baš kao i Gdansk jer će završnica Evropske lige vjerovatno biti odigrana u Njemačkoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...