PORUKA AMERIČKOG AMBASADORA: "BiH ne treba uvoziti opremu od kineskih kompanija"

Američki ambasador u BiH Eric Nelson oglasio se na društvenoj mreži LinkedIn.

  • Politika

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 3

Sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem, kako je napisao, razgovarao je o važnosti osiguranja sigurnosti svih podataka i komunikacija koje se prenose putem 5G mreža i inicijativi američkih vlasti za čist mrežni promet “koji dolazi u naše objekte”.

"Treba osigurati da se ne koristi oprema Huaweija ili ZTE-a, kao i drugih nepouzdanih proizvođača, i onemogućiti ih da naruše telekomunikacijske usluge za sve građane, kompanije, vlade i važnu infrastrukturu”, naveo je Nelson.

alt

Dodaje da je razgovarao i o interesu američkih kompanija da ulažu u BiH i dovedu američku tehnologiju i znanje u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...