MILANOVIĆ, ZA RAZLIKU OD HDZ-a, NE ŠTEDI PREDSJEDNIKA MAĐARSKE: "Znamo tko je Orban i što zagovara, to nije ništa dobro"

Predsjednik Zoran Milanović u Humu na Sutli dao je izjavu za medije i komentirao slučaj sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

  • Regija

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 0

Zoran Milanović, komentirajući izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je u utorak rekao da ga je mađarski kolega Viktor Orban uvjerio kako nema nikakvih pretenzija prema hrvatskoj teritoriji nakon što je spomenik s prikazom velike Mađarske izazvao napetosti u odnosima između dviju zemalja, rekao je da se on ni s kim nije čuo.

"S Orbanom imam povijest telefonskih razgovora. I mene je uvjeravao da je sve u redu", rekao je Milanović i dodao:

"Ne mogu shvatiti zašto je to tako, jer ne postoji osobni odnos. Znamo tko je Orban i što zagovara, to nije ništa dobro. Prešao bih preko toga hladno da takvo ponašanje nemaš gdje vidjeti osim od Orbana i njegove ekipa. Tako se nitko u Europi ne ponaša kad su u pitanju povijesne granice, osjetljive teme. Od Mađarske stalno slušamo o zakinutosti."

Milanović smatra da su takve izjave van pameti te da nitko u Europi danas ne bi trebao imati teritorijalne pretenzije.

"Ne samo da je nepristojno nego je van pameti. Ne živimo u koloniji na Mjesecu niti u azijskim stepama nego na kontinentu koji je imao povijest i traume, ali svi smo završili u nekim granicama. I u Hrvatskoj neki misle da bi Budimpešta trebala biti hrvatski grad, jer ima puno Horvata. Te pričice su nezrele, jadne, tako se ne grade odnosi sa susjedima. Mađarska nije velika zemlja. Ako netko treba kukati nakon što je ostao stiješnjen na malom prostoru nakon rata, to su Nijemci, ali od njih to ne čujete."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...