KAP PO KAP, POSKUPLJENJE SE SPREMA: Ministarstvo trgovine FBiH primilo zahtjeve za povećanje cijene goriva

"U petak ćemo imati dosta jasniju sliku o ukupnom broju zahtjeva", rekli su iz Odjela za cijene pri Ministarstvu trgovine FBiH.

  • Ekonomija

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 0

Nakon što su porasle cijene nafte na svjetskim tržištima poslije dogovora Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njenih partnera da produže postojeći sporazum o smanjenju proizvodnje nafte za dodatni mjesec, u protekla dva dana stigli su zahtjevi za povećanje cijene goriva i u Federaciji BiH.

Kako je iz Ministarstva trgovine FBiH potvrđeno za AA, na njihovu adresu već stižu zahtjevi za promjenu cijena goriva. "Jučer i danas smo primili nekoliko zahtjeva. Tačnije, danas smo imali ukupno devet zahtjeva za povećanje cijene goriva, a jučer oko 75. U petak ćemo imati dosta jasniju sliku o ukupnom broju zahtjeva", rekli su iz Odjela za cijene pri Ministarstvu trgovine FBiH.

Cijene naftnih derivata u Hrvatskoj od ponoći su, također, značajno porasle tako da je prosječni spremnik benzina skuplji za 8,5 kuna (1,13 eura), a dizela za 7,5 kuna (1 euro).

Podsjetimo, cijene sirove nafte porasle su u ponedjeljak nakon što su Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njeni partneri u subotu postigli dogovor da produže postojeći sporazum o smanjenju proizvodnje nafte za dodatnih mjesec dana.

OPEC, Rusija i partneri dogovorili su u subotu produženje rekordnog smanjenja proizvodnje nafte do kraja jula nakon što su se cijene sirove nafte udvostručile u posljednja dva mjeseca zahvaljujući njihovim naporima da s tržišta povuku skoro 10 posto globalne proizvodnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...