NAKON RASKIDANJA SAVEZA S DF-om: GS formira klub u Parlamentu FBiH, zastupnik Bahrudin Šarić pristupio stranci

Zastupnici Predstavničkog doma FBiH Nihad Čolpa, Bahrudin Šarić i Hasan Muratović danas su u Tuzli potpisali izjave o formiranju zastupnicki klub Građanskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Predsjednik kluba će biti Hasan Muratović, a zamjenik Bahrudin Šarić, saopćeno je iz Gršanskog saveza.

  • Politika

  • 11. Jun. 2020  

  • 0

"Nakon formiranja Gradske organizacije Građanskog saveza Živinice koja broji preko 1400 članova, tokom nekoliko prethodnih dana izvršene su pripreme za formiranje Gradskog odbora Građanskog saveza Tuzla, kao i formiranje inicijativnih odbora u nekoliko opština i gradova na Tuzlanskom kantonu, te formiranje kantonalne organizacije GS-a", poručili su iz Građanskog saveza

"U Tuzlanskom kantonu imamo identičnu situaciju kao u Kantonu Sarajevu, lijeve i građanske stranke su podijeljene i pogubljene. Jedni su otišli pod kišobran SDA, dok drugi funkcioniraju kao privjesak ljudi koji su napustili SDA. Uvjeren sam da GS, kao i mnogi građani koji su razočarani u ono što im se danas nudi, nisu usamljeni u potrazi za trećim putem. Okupljanje u treći put je jedini izbor ako želimo da spriječimo Srbijanski scenarij, a to je nestanak lijevih i građanskih stranaka. Danas smo dobili veliko pojačanja u borbi za opstanak lijeve i građanske ideje" , izjavio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...