"SLOBODNA BOSNA" DOZNAJE: Čolpin GS i Konaković u saradnji protiv Komšića i DF-a

Nakon što su politički poraženi u Tuzlanskom kantonu, bivši kadrovi DF -a koji su za svoj i račun Mirsada Kukića nastojali srušiti Vladu TK, po napuštaju DF-a, dali su se u potragu za novim stranačkim angažmanom.

  • Mini market

  • 11. Jun. 2020  11. Jun. 2020

  • 0

Isti se sada nastoje skrasiti u Građanskom savezu koji predvodi Nihad Čolpa, što ne bi bilo čudno da prethodno nisu postali članovi Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Nihad Čolpa i Bahrudin Šarić danas su, naime, potpisali izjave o formiranju zastupničkog kluba Građanskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Predsjednik kluba će biti Hasan Muratović, a zamjenik Bahrudin Šarić, saopćeno je iz Građanskog saveza.

Bahrudin Šarić, nova akvizicija predsjednika GS-a Nihada Čolpe, nakon svog poraza u DF-u, prvobitno je pristupio Narodu i pravdi Elmedina Konakovića.

Otkud, onda, Bahrudin Šarić u redovima GS-a kada je ravno iz DF-a otišao u redove Konakovićeve stranke?

Izvori našeg portala govore o čudnoj sprezi predsjednika GS-a Nihada Čolpe sa strankom Narod i pravda Elmedina Konakovića. Spona je misteriozni Čolpin šura, koji je još prije općih izbora 2018. prešao iz redova DF-a u Konakovićevu stranku.

Čolpa i Konaković postigli su sporazum, očito procijenivši da bi Šarić u TK mogao biti korisniji za GS nego za NiP, što je i razlog Šarićevog brzog prelaska u Čolpin GS.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...