NOVI AMFILOHIJEV UDAR NA ĐUKANOVIĆA: „Ne glasajte za bezbožnu vlast koja bi otimala svetinje; Došle su antiterorističke grupe naoružane do zuba kod…“

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici vjernike da ne glasaju za "bezbožnu vlast koja bi otimala svetinje"

  • Regija

  • 11. Jun. 2020  

  • 1

"Ove naše litije su jedinstvene. Narod se probudio duhovno i ništa ne traži. Sabrao se da u ljubavi proslavlja Boga. Ova naša sabranja su vezana i za bezakonje, onaj zakon koja nam je u noćna vremena nametnula Skupština, kojim se otimaju zadužbine drevne, koje nisu građene ni za kaluđere ni vlastodršce, već u slavu Boga", naglasio je mitropolit Amfilohije.

"Ono što nas je zapanjilo, i nas i Evropu ovih dana, jeste rušenje crkava i otimanje. Započelo je sa otimanjem i rušenjem konaka na Briskoj gori. Ono što je okupator srušio, narod sa Crkvom krenuo da obnavlja i došle su antiterorističke grupe naoružane do zuba kod četiri monahinje. I prijete da će dalje rušiti jer nemamo, navodno, dozvole. Od kad sam mitropolit neprekidno smo tražili dozvole od vlasti", ukazao je vladika Amfilohije.

On je rekao da se nikad nije desilo do danas da prijete da progone one koji nemaju državljanstvo.

"Oni su došli da ugrađuju svoj život u crkvu, ne da razaraju Crnu Goru. Šta je za Crnu Goru - razaranje svih preduzeća i sad treba i hramove razoriti. Je li to za Crnu Goru", upitao je  Amfilohije!?

"Iako nisu dali istinsko obećanje da će promijeniti zakon, ja se i dalje nadam. Jer ako neće, za takvu vlast narod ne treba da glasa. Crnogorci nikad za takvu vlast nisu glasali bez iz straha, ali straha nema više", kazao je Amfilohije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...