KAKAV DEBAKL DRAGANA ČOVIĆA: Ovome se najmanje nadao na proslavi 30 godina od osnivanja HDZ-a BiH…

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) jučer je u Rami svečano obilježila 30. godišnjicu od osnivanja.

  • Politika

  • 13. Jun. 2020  13. Jun. 2020

  • 3

Obilježavanje je počelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Središnjeg spomen-obilježja u Rami, a potom i svečanom sjednicom Općinskog odbora HDZ-a BiH.

Na obljetnici u Rami sudjelovali su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik KO HDZ-a BiH HNK Stjepan Bošković.

Na svečanoj sjednici prisutne je pozdravio predsjednik OO HDZ-a BiH Rama i ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Dragan Čović je čestitao obljetnicu i 30. godina od osnivanja općinske organizacije HDZ-a BiH Rama.

Govoreći o lokalnim izborima, Čović je naglasio kako stranka na svim nivoima radi i vrši pripreme uprkos svim problemima oko Centralne izborne komisije i prolongiranja izbornih rokova. „Hoće li biti izbori ili neće, to nećemo nagađati, radimo aktivno i trebamo prijaviti naše liste“, istaknuo je Čović te je potaknuo sve članove Općinske organizacije u Rami na predan rad na predstojećim lokalnim izborima.

Prozor-Rama do sada je za Čovićev HDZ bila neosvojiva tvrđava, a da će tako i ostati, svjedoči mali broj prisutnih na ovom velikom, svečanom skupu. Pored Josipa Grubeše, uz Dragana Čovića je prisutan bio i Stjepan Bošković, inače načelnik općine Stolac, a izostanak masovnog odaziva na ovako važan događaj iz HDZ-a BiH pravdaju posebnim okolnostima zbog situacije izazvane koronavirusom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...