KAKO IM JE OVO PROMAKLO: Otkriven je vrlo jednostavan trik koji omogućava gledanje YouTubea bez oglasa…

Za očekivati je kako u YouTubeu već rade na uklanjanju propusta, ali ipak, provjerite možete li i vi onemogućiti prikaz oglasa.

  • HiTec

  • 13. Jun. 2020  13. Jun. 2020

  • 1

Na servisu Reddit objavljen je jednostavan način kako gledati videozapise na YouTubeu u web-pregledniku za desktop računare tako da vas pritom ne ometaju oglasi.

U URL videa koji želite gledati trebate dodati još jednu tačku iza .com na kraju adrese poveznice.

Evo kako to treba izgledati:

S prikazom oglasa: https://www.youtube.com/watch?v=DuB8VUICGqc

Bez prikaza oglasa: https://www.youtube.com./watch?v=DuB8VUICGqc

Ovaj način uklanja reklame koje se prikazuju prije početka videa i one koje se pojavljuju tokom reprodukcije.

Zašto postoji tako trivijalan način za zaobilaženje povećeg izvora prihoda ne samo za YouTube, već i Google u cjelini? Korisnik Reddita unicorn4sale ponudio je mogući odgovor.

Naime, riječ je o rubnom slučaju zbog kojeg web-odredišta zaborave normalizirati hostname. Sadržaj svejedno biva isporučen, ali bez elemenata potrebnih za prikaz oglasa.

Za očekivati je kako u YouTubeu već rade na uklanjanju propusta. Stoga vas ne treba čuditi ako trik ipak više ne upali, piše Verge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...