STRAVIČNA EKSPLOZIJA U RUSIJI: U skladištu plina odjeknula detonacija, ima mrtvih, plameni jezici dostižu visinu od 50 metara…

U gašenju požara čiji plameni dostižu visinu od 50 metara, učestvuje 199 vatrogasaca i 58 vatrogasnih vozila.

  • Svijet

  • 13. Jun. 2020  13. Jun. 2020

  • 0

U plinskom skladištu u Kazanju došlo je do ekplozije kompresovanog plina, nakon čega je u toj stanici izbio veliki požar, saopćilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije i navelo da je tom prilikom jedna osoba poginula.

Kako se navodi, vatrom je zahvaćena prostorija zapremine od 200 kubnih metara plina.

Ubrzo nakon što je požar zahvatio zgradu, obrušio se krov, a pored jednog poginulog, pripadnici Ministarstva za vanredne situacije spasli su još četvero ljudi, od kojih je dvoje u bolnici na liječenju od povreda.

Iako se to plinsko čvorište nalazi u blizini stambenih objekata, do krupnije infrastrukturne štete nije došlo, a nije primijećeno ni pojačano emitovanje štetnih plinova, prenose mediji.

Inače, u gašenju požara čiji plameni dostižu visinu od 50 metara, učestvuje 199 vatrogasaca i 58 vatrogasnih vozila.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...