IRFAN ČENGIĆ VIDI DALJE OD KOLEGA IZ STRANKE: Podržao kandidaturu Alije Tabakovića - "Srebrenica ne smije biti poligon za politikantstvo"

Alija Tabaković bit će zajednički kandidat probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice. Dobio je podršku svih stranaka osim SDP-a.

  • Mini market

  • 15. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 2

Ipak, pojedini članovi ove partije su mimo zvaničnih odrgana SDP-a dali svoju podršlu kandidaturi Tabakovića. Prvi je to uradio Denis Bećirović, a danas i Irfan Čengić.

- Srebrenica je iznad svake političke i ideološke podjele. Za mene je jedina podjela u Srebrenici na one koji negiraju i one koji poštuju presude suda za genocid. Stranke koje ne negiraju genocid trebaju imati jednog kandidata za Načelnika Općine Srebrenica, napisao je Čengić i dodao:

- Da li to znači da smo u koaliciji sa SDA i njihov privjesak? Naravno da ne. Imamo stotine drugih gradova i općina u BiH gdje možemo pokazati naše ideološke, političke i sve druge razlike, ne smije Srebrenica biti poligon za politikanstvo.

Čengić dodaje da je Alija Tabaković jedina osoba koja je u ovom trenutku spremna za kampanju, jasno istakla kandidaturu, dobila podršku velikog broja stranaka.

- Ukoliko neko smatra da je imao boljeg kandidata, trebao je na vrijeme misliti o tome, zaključio je Čengić.

(SB / Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...