"SB" U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović - Krivić (FOTO)

„Slobodna Bosna“ u posjedu je pisma koje su uputili namještenici i državni službenici Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo na adresu Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Federalnog ministarstva za pitanja boraca/branitelja i invalida odbrambeno-oslobodilačkog/Domovinskog rata, Ministarstva za boračka pitanja KS i i Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa“, direktno prozivajući Muhameda Ajanovića, dekana Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, i ministra Anisa Krivića.

  • Mini market

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 1

Kako navode namještenici i državni službenici Ministarstva, Ajanović i Krivić su onemogućili da Aldina Avdić, Dino Čenanović i Aldin Beganović ostvare pravo na besplatno školovanje u skladu sa zakonom koji članove šehidskih porodica oslobađa ove obaveze. Nadalje, tvrde zaposleni u Ministarstvu, nisu im poznati razlozi ovakvog postupka Ajanovića i Krivića, ali se „radi o jednoj kriminalnoj organizaciji koja je u više navrata prijavljivana MUP-ovima, policijskim agencijama i ministarstvima.

U pismu se navodi i da Ajanović i Krivić novcem koji stječu na ovaj nezakoniti način, na štetu najranjivijih kategorija našeg društva, „kupuju dijelove kompjuterskih sistema firme 'Apple' te opremaju svoje stomatološke ordinacije“.

Uposlenici Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS optužuju, također, Ajanovića da je propustio prije početka studijske godine da obavi sanitarni i medicinski sistematski pregled ustanove kojom rukovodi, a da je Krivić kao ministar znao za to i preduzeo radnje na prikrivanju, iako su u međuvremenu dva profesora oboljela od zarazne bolesti“.

U pismu namještenici i državni službenici predlažu da rukovodeće osobe Ministarstva za boračka pitanja KS, Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa“ i Federalnog ministarstva za boračka pitanja aktueliziraju ovo pitanje isključivo kod SIPA-e i kod inspektorata Prosvjetne inspekcije Kantona Sarajevo te protestom daju svoj glas protiv ovog kriminala.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...