NAKON DRASTIČNOG RASTA BROJA ZARAŽENIH, ĐAKOVIĆ NAJAVIO ONO NAJGORE: "Moguće da ponovo dođe do zatvaranja ugostiteljskih objekata..."

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je objektivno očekivati povećan broj zaraženih koronavirusom, jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala te da je moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

  • Društvo

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

On je istaknuo da će danas kontrolni organi, policija i Komunalna policija upozoravati, jer su se mlađi okupljali u lokalima i ugostiteljskim objektima u većem broju od onoga koji je Institut za javno zdravstvo propisao.

"Ako se to nastavi, doći će do zatvaranja objekata, jer je činjenica da se ovo sve još dešava u proglašenoj epidemiji", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 osoba, a 1.933 su izašle iz zdravstvenog nadzora.

"U Covid-bolnici su 22 pacijenta, od kojih 17 iz Kostajnice, četiri su iz Prijedora i jedan iz Novog Grada, a troje od njih ima težu kliničku sliku", kaže Đaković i dodaje da je jedna osoba u izolaciji i očekuje se rezultat testa.

On je najavio kolektivnu dezinfekciju, prije svega u mjesnim zajednicama, gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši daljnju dezinfekciju.

"Iako je trenutno zvaničan podatak 70 (slučajeva) do ovog trenutka, Prijedor je, ipak, po svemu sudeći, obavio korektno svoje poslove u domenu borbe protiv epidemije i znatno je manji broj (slučajeva) u odnosu na broj stanovnika u poređenju s nekim drugim lokalnim zajednicama", rekao je Đaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...