U ZGRADI VLADE FEDERACIJE: Počeo sastanak Čovića i Izetbegovića u Mostaru, dočekali su ih...

Izbori u Mostaru nisu održani 12 godina, jer je Ustavni sud BiH, po apelaciji hrvatskih delegata iz Parlamenta BiH, proglasio neustavnim dijelove Izbornog zakona BiH koji se odnose na Mostar. Od tada dogovora o izmjenama nije bilo, a Centralna izborna komisija BiH nije raspisivala izbore za ovaj grad.

  • Vijesti

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 1

U zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru počeo je sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, SDA Bakira Izetbegovića, američkog ambasadora Erica Nelsona i šefa Delegacije EU u BiH Johana Sattlera, na kojem se očekuje postizanje konačnog dogovora o Mostaru kako bi se nakon 12 godina mogli održati izbori u ovom gradu.

Danas se očekuje i potpisivanje sporazuma o novom izbornom modelu za Mostar i izmjenama Statuta Mostara, koji je donio visoki predstavnik Paddy Ashdown 2004. godine.

Pregovori o Mostaru vođeni su pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...