AMFILOHIJE UPOREDIO ĐUKANOVIĆA S OSMANLIJAMA: "Nadamo se u Boga da neće raditi ono što su radili okupatori Turci..."

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izrazio je nadu da Crna Gora i ova vlast neće nastaviti "djelo okupatora koji su rušili crkve".

  • Regija

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 1

"Nadamo se u Boga da neće raditi ono što su radili okupatori Turci, da neće da ruše naše svetinje, da ih otimaju, kao što su pripremili preko toga bezakonja, koje su ozvaničili u zoru u Skupštini. Ovaj narod se protiv toga s pravom probudio i pobunio", rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je kazao da "ta borba nema nikakvu političku pozadinu, već da je to borba protiv zle, opake, anticrnogorske, anticrkvene, antihrišćanske i antipravoslavne politike, koju pokušavaju da zavedu oni koji su sada na vlasti u Crnoj Gori".

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski izrazio je nadu da će se i crnogorska vlast, bez obzira i na jučerašnje izjave njenih predstavnika, otrijezniti i neće biti učesnik i nastavljač bratoubilaštva od 1941. do 1945. godine.

"Ne daj, Bože, da se to bratoubilaštvo igdje više događa u svijetu, a kamoli u Crnoj Gori! Plod tog bratoubilaštva je i ubistvo mitropolita Joanikija sa više od 120 naših sveštenika i naroda kojem se broja ne zna", kazao je mitropolit Amfilohije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...