NOVO HLAĐENJE IZ BRISELA: Evropska unija uvela nove sankcije Rusiji, ovo je odgovor na ilegalnu...

Evropska unija je ograničila i izvoz određene robe i tehnologija krimskim kompanijama.

  • Svijet

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Evropska unija obnovila je na još godinu sankcije uvedene kao odgovor na ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od Ruske Federacije.

U Vijeću EU-a podsjećaju da se restriktivne mjere odnose na zabranu uvoza proizvoda porijeklom s Krima ili Sevastopolja u EU, ali i zabranu infrastrukturnih ili finansijskih ulaganja i turističkih usluga na Krimu ili u Sevastopolju, prenosi Tanjug.

Ograničen izvoz određene robe

Evropska unija je ograničila i izvoz određene robe i tehnologija krimskim kompanijama ili za upotrebu na Krimu u sektoru transporta, telekomunikacija i energetike, uključujući istraživanje i proizvodnju nafte, plina i mineralnih sirovina.

U Briselu naglašavaju da EU i dalje ne priznaje ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od Ruske Federacije i da nastavlja osuđivati to "kršenje međunarodnih zakona".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...