VUČIĆ DIŽE TENZIJE PRED SASTANAK U WASHINGTONU: "Poraza Srbije neće biti makar..."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) rekao da razgraničenje nije na stolu i dodao da neće da sluša „bilo koga u svetu“ kako Srbija mora da prizna Kosovo.

  • Regija

  • 18. Jun. 2020  

  • 0

„Mi tamo idemo uoči Vidovdana pa ćemo dobro da vidimo. Priznanje da vidite i našu saglasnost za vaše članstvo u UN nećete da vidite a videćemo o čemu ćemo drugom da razgovaramo“, kazao je predsjednik Srbije.

Kazao je da od predstavnika SAD nije čuo šta će se naći na dnevnom redu tih razgovora ali i najavio da će o svakom detalju upoznati građane Srbije.

„Moj princip je zaštita interesa Srbije koliko je to moguće. Poraza Srbije neće biti makar bio lično poražen“, rekao je Vučić.

Ocijenio je da je u toku igra šaha u kojoj je ključno da Srbiju niko ne može da optuži da je odbijala razgovore.

„Srbija da prizna Kosovo a zbog čega? Da ne govorim šta je na stolu kad ne znamo šta je stolu. Nisam čuo od Amerikanaca šta će biti na dnevnom redu. Ispituju oni kao što i mi izokola ispitujemo šta oni rade. Igramo šah u kojem ne želim da se ponašam kao Thaci i Hoti“, rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je da je Srbija Briselskim sporazumom spasila srpski narod na Kosovu i dobila mogućnost da uloži „ogroman“ novac u zdravstvenu i obrazovani infrastrukturu u srpskim sredinama na Kosovu.

„Dobili smo sedam godina mirnijeg i bezbednije života za Srbe na Kosovu i Metohiji, srpske policaje u četiri opštine na severu. Kupili smo vreme, gledajući kako da rešavamo svakodnevne, taktičke probleme sa kojima se suočava naš narod na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

(SB / Danas.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...