OVOME SE NI U SNU NIJE MOGAO NADATI: Facebook uklonio sve plaćene statuse Donalda Trumpa, razlog će ga razbjesniti…

Facebook je saopćio da je poduzeo mjere i uklonio plaćene statuse kampanje Donalda Trumpa za reizbor za predsjednika SAD-a zbog kršenja politike protiv organiziranje mržnje

  • HiTec

  • 18. Jun. 2020  

  • 1

Trumpova kampanja je na ovoj društvenoj mreži objavila objavu protiv ljevičarske grupe Antifa, uz koji je postavila znak obrnutog trokuta.

Međunarodna nevladina organizacija Liga protiv klevete (Anti-Defamation League) saopćila je da je trokut "praktično identičan onome koji je koristio nacistički režim da označi političke zatvorenike u koncentracijskim logorima".

"Uklonili smo ove objave i reklame zbog kršenja naše politike protiv organiziranje mržnje. Naša politika zabranjuje korištenje zabranjenih simbola mržnje za označavanje političkih zatvorenika bez konteksta koji osuđuje ili govori o tom simbolu", rekao je Andy Stone, glasnogovornik Facebooka, prenosi Tanjug pozivajući se na  za CNN Business.

Objave protiv ljevičarske grupe Antifa pozivaju Trumpove pristaše da podrže njegove pozive da se ta skupina svrsta u terorističke organizacije.

Odgovarajući na kritike, iz Trumpove kampanje poručili su da je crveni trokut simbol koji koristi Antifa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...