GROM IZ VEDRA NEBA: Rusija je Vučiću rekla NE, Putin traži da Vučić PODNESE OSTAVKU!

Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, jučer je iz Moskve donio predsjedniku Srbije jasne poruke, saznaje Direktno.rs.

  • Regija

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

Rusija ne prihvata ideju podjele Kosova i spremna je da to spriječi u Vijeću sigurnosti! Ukoliko Vučić bude ostao pri obećanju datom Richardu Grenellu, Moskva smatra da je logično da podnese ostavku i da raspiše prijevremene predsjedničke izbore i provjeri koliku podršku naroda ima za svoje rješenje.

U razgovoru koji je trajao duže od planiranog, usljed čega je kasnila i konferencija za medije, Lavrov je jasno poručio Vučiću: Nema trgovine Kosovom za EU integracije, nema stolice za Kosovo u UN-u i nema podjele Kosova.

Razoružan ovim tvrdim ruskim stavom, Vučić je neposredno poslije toga novinarima izgovorio:

– Ako je potrebno da budem nedvosmislen, naš odgovor će biti veliko NE, ali nisam razumio kakve to veze ima s našim ruskim prijateljima. Ali, dobro…

Tu se ne završavaju poruke Lavrova. Vučić će 24. juna morati u goste predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu, jer je tokom svojih pregovora s Thacijem i Grenellom ishitreno i kockarski obećao “da će smekšati tvrdi stav Rusije, jer je veliki Putinov prijatelj pošto se 17-18 puta s njim sastao”. Iz Moskve će Vučić morati tri dana kasnije Washingtonu da prenese zajedničke stavove. Kako se saznaje, Rusi su mu saopćili da, ako nema snage za to, podnese ostavku i raspiše prijevremene predsjedničke izbore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...