ČEDOMIR JOVANOVIĆ BRUTALNO ISKREN: „Srce me boli za Srebrenicom, stidim se, kao da sam ja to uradio…“

Čedomir Jovanović objavio je jučer popodne na svom Facebook profilu video iz Šumarica, gdje su tokom Drugog svjetskog rata njemački vojnici ubili 2.500 ljudi iz okolice.

  • Društvo

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

On je Šumarice uporedio sa Srebrenicom.

- Nijemci su izvukli trista đaka iz školskih klupa, pohvatali po gradu još oko 2.500 ljudi, doveli ih ovde, u Šumarice, i pobili. U Srbiji je važilo pravilo: za jednog ubijenog sto, za jednog ranjenog pedeset –  kazao je Jovanović u videu koji je objavljen na njegovoj Facebook stranici.

On je podvukao da je svaki život beskrajno vrijedan.

- I to se ne može tako mjeriti, ali zamislite kako srce boli u Srebrenici. Mi smo njihovi Nijemci. Do polovine šesdesetih, Nijemci ovdje nisu mogli da dođu. Onda su počeli da dolaze i da se stide zbog onoga što su za sobom ostavili –  govori Jovanović.

Po ko zna koji put se dotakao i Srebrenice i genocida u ovom bh. gradu.

- Onda odem tamo, u Srebrenicu, i stidim se, kao da sam ja to uradio, a nisam. Ako sam zbog nečega ljut, onda je to zbog toga što smo mi narod koji je uvek bio žrtva, a na kraju su najgori među nama od nas napravili dželate i obesmislili svako naše stradanje –  kazao je Čedomir Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...