ĐUKANOVIĆ USTRAJAN U SVOJIM NAMJERAMA: "Kompromisa sa nacionalistima i onima koji žele da unište..."

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da u toj zemlji neće biti kompromisa sa nacionalistima i pored brojnih političkih pritisaka, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 1

Đukanović je, na sastanku sa ambasadorima država članica Evropske Unije (EU) u Podgorici, istakao da će Crna Gora istrajati na postulatima multietničkog građanskog društva koje usvaja evropski sistem vrijednosti.

"Vezano za aktuelnu temu odnosa crkve i države, mogu reći da će Crna Gora istrajati na postulatima multietničkog građanskog društva koje usvaja evropski sistem vrijednosti. I da, uprkos brojnim političkim pritiscima, kompromisa sa nacionalistima i onima koji žele da unište tekovine ove generacije-neće biti", kazao je Đukanović.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, crnogorski predsjednik je kazao da će vladavina prava biti ključni prioritet državne politike. On je istakao da je vladavina prava preduslov ekonomskog razvoja i saradnje sa kredibilnim partnerima.

"Evropeizacija je i dalje put bez alternative za region u kojem se i danas vode teške bitke za evropsku perspektivu. Dalja evropeizacija suštinski je interes i regiona i EU i u tom kontekstu pozdravljam otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, što je podsticaj za sve", kazao je Đukanović.

Na današnjem sastanku ambasador Republike Hrvatske Veselko Grubišić pohvalio je reakciju crnogorskih državnih organa u borbi protiv koronavirusa, kao i repatrijaciji hrvatskih i građana drugih evropskih zemalja.

"Crna Gora je vrednovala pomoć na dostojanstven način i pokazala da je pravi saveznik, država na koju se može računati. Crna Gora isto tako može računati na EU i u procesu ekonomskog oporavka", kazao je Grubišić.

Šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav je podsjetio na veliku pomoć EU Crnoj Gori i izrazio zadovoljstvo, kako je rekao, komunikacijom između prijatelja. On je kazao da je EU iskazala interesovanje za ekonomski oporavak države i stvaranje ambijenta za uređen i proaktivan investicioni ambijent.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...