DODIK O SPORAZUMU ZA MOSTAR: "Nezadovoljni smo činjenicom što su srpska zajednica i..."

Evidentna je diskriminacija našeg naroda u Federaciji BiH, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

  • Politika

  • 21. Jun. 2020  21. Jun. 2020

  • 1

- Stoga smo danas donijeli zaključak i obezijedili podršku od milion maraka našim ljudima u FBiH - istakao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

- Razgovarali smo o sporazmu koje su u Federaciji BiH potpisali HDZ i SDA u vezi s izborima u Mostaru i nezadovoljni smo činjenicom što su srpska zajednica i politički predstavnici srpskog naroda isključeni - naglasio je Dodik.

- Nezadovoljni smo jer su isključeni srpski predstavnici, kao i činjenica da nije uvažavana nacionalna struktura iz 1991. godine na čemu insistira upravo SDA. Smanjen je procenat našeg učešća kao konstitutivnog naroda. Kada se upoznamo s ostalim promjenama Statuta Mostara, mi ćemo se opredjeljivati na koji način ćemo se ponašati prilikom izmjene Izbornog zakona koji treba omogućiti izbore u Mostaru. Zbog toga smo razgovarali s našim predstavnicima u Mostaru imajući u vidu činjenicu da želimo osigurati političko predstavljanje kako to zagovaraju naši partneri u FBiH, a to je da bude autentično predstavljanje, a ne kamuflaža. Ako budemo zadovoljni podržat ćemo ili nećemo dati našu saglasnost.", rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a rekao je da su migranti ozbiljan problem u Republici Srpskoj i da je stvar po pitanju njihove pojave urgentna.

- SNSD traži od Vlade da se do petka sačini plan aktivnosti mjera kako bi se reagovalo na činjenicu da je sve veći broj migranata u RS - rekao je Dodik.

Istakao je da je potrebno obezbijediti sigurnost ljudi jer se postoji strah od migranata.

- RS neće finansirati nikakve sabirne centre i neće dozvoliti njihovo lociranje na prostoru RS-a - rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...