ENORMNO POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH U SVIJETU: Samo u jednoj zemlji prijavljeno je više od 54.000 novozaraženih koronavirusom...

Svjetska zdravstvena organizacija zabilježila je u nedjelju najveći skok broja zaraženih koronavirusom.

  • Svijet

  • 22. Jun. 2020  22. Jun. 2020

  • 0

Naime, WHO je zabilježio da je jučer pozitivan rezultat testa na koronavirus dobilo čak 183.000 osoba, prenosi AP. Kako se navodi, enormno povećan broj slučajeva pokazuje da pandemija koronavirusa ubrzava svoje širenje.

Samo u Brazilu, epicentru pandemije u južnoj hemisferi, prijavljeno je više od 54.700 novih slučajeva, Sjedinjene Američke Države su prijavile više od 36.600, dok je Indija registrovala 15.400 novih slučajeva.

Trenutni broj do sada zaraženih u svijetu premašio je 8,7 miliona. Od bolesti uzrokovane koronavirusom umrlo je 461.000 osoba, a dvije trećine novoprijavljenih smrtnih slučajeva desilo se u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...