ČOVIĆ OTKRIO KARTE: Prvo treći entitet pa ulazak BiH u EU!

Nakon federalizacije BiH (tj. stvaranja trećeg entiteta) kojom će se riješiti hrvatsko pitanje o jednakopravnosti, naredni korak je kandidacijski status BiH u EU, rekao je lider HDZ-a, Dragan Čović, na svečanoj sjednici povodom 24. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 29. Avg. 2014  30. Avg. 2014

U Domu HDZ BiH u Mostaru održana je Svečana sjednica povodom 24. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine a domaćin ove svečanosti, predsjednik HDZ- BiH, Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo porukama njemačke kancelarke da BiH do 2018. podnese zahtjev za članstvo u EU.

“Vrlo je jasan stav HDZ-a i njegovih dužnosnika u izvršnoj vlasti. I Predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda koji je sudjelovao u razgovorima u Berlinu ima ispred sebe vrlo jasan projekt koji nazivamo “Naš odgovor”, a sastoji se od sedam načela kako vidimo uređenje i budućnost BiH. Druga točka, nakon federalizacije BiH kojom će se riješiti hrvatsko pitanje o jednakopravnosti jeste upravo kandidacijski status BiH u EU u četverogodišnjem mandatu. Ja sam duboko uvjeren da to moramo uraditi i priključiti se zajednici zemalja koje imaju slične težnje. U suprotnom, mi smo na pogrešnom putu. Uvjeren sam da će HDZ BiH s partnerskim strankama koje imaju sličan ili identičan program unutar HNS-a BiH nametnuti ovo pitanje kao vitalno za sve nas jer ja ne vidim druge budućnosti od euroatlantskog puta“ rekao je Čović.

loading...

trenutak ...